توضیحات:

  • به نام خدا

    ام دی اف واژه ایی پر کاربرد در صنعت چوب است و از آن در ساخت بسیاری از کالا های چوبی مانند: مبلمان، سرویس خواب، انواع میز ها، کابینت و دکوری های چوبی تزیینی و ... بهره می برند. اما به واقع ام دی اف، چوب است یا یک فرآورده ی چوبی؟ در این مطلب قصد داریم نگاهی کوتاه به ام دی اف و نئوپان بیاندازیم. 
     به منظور تهیه ام دی اف از ورقه های فیبری استفاده می کنند، این ورقه ها ترکیبی از خاک اره و چسب می باشند که می توانند دارای چگالی پایین، متوسط و بالا باشند. خاک اره را با چسب ترکیب کرده و تحت فشار و گرما قرار می دهند و به این ترتیب یک ورقه فیبری را تولید می کنند، اگر ورقه ی فیبری از خرده چوب های بسیار ریز و نرم تولید شده باشد و به اصطلاح دارای چگالی پایین باشد، محصول نئوپانParticle board خواهد بود. اگر ورقه ی فیبری تولید شده دارای چگالی متوسطی باشد، محصولی که خواهیم داشت همان ام دی اف و یا Medium-density fiberboard خواهد بود، خرده چوب هایی که در آن استفاده می شود نسبت به نئوپان درشت بوده و استقامت بیشتری دارد. رنگ این فرآورده ی چوبی از قهوه ایی روشن تا قهوه ایی تیره متغیر است. کار کردن با ام دی اف شبیه کار کردن با چوب و تخته سه لایی است. همچنین ورقه ی فیبری داریم که دارای چگالی بالاتری از ام دی اف بوده و طبیعتا از استحکام بیشتری برخوردار است و قیمت بیشتری هم از ام دی اف دارد. 


     از ویژگی های  ام دی اف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
    - قیمت مناسبی دارد. 
    - به راحتی روکش شده و از نظر ظاهر بسیار شبیه چوب می شود.
    - ام دی اف دچار انقباض و انبساط نمی شود و ثبات ابعاد دارد.
    - به راحتی رنگ و شکل می پذیرد.
    - نسبت به نئوپان استقامت بیشتری دارد.
    - می توان گفت در برابر صدا عایق است.
    - مسطح و هموار است.
    - قدرت ابزار خوری بالایی دارد.
    معایب ام دی اف را می توان اینگونه ذکر کرد:
    - چنانچه ام دی اف خراش بردارد و یا بشکند، به راحتی نمی توانید آن را تعمیر کنید.
    - ام دی اف در مجاورت آب واکنش نشان می دهد و باد می کند.
    - وجود گاز فرمالدئید همچنان به عنوان یک مشکل اساسی مطرح است، به خصو ص در رابطه با کودکان.

     

    نئوپان چیست و چه ویژگی و مزیت هایی دارد؟
    همانطور که ذکر شد، نئوپان نیز همانند ام دی اف نوعی ورقه ی فیبری است که از چگالی پایین تری برخوردار است. در تولید نئوپان نیز از ضایعات چوبی استفاده می شود که بسیار ریز و نرم می باشند و همین امر موجب می شود تا این محصول مقاومت کمی داشته باشد.
    مزایای نئوپان را می توان این گونه ذکر کرد:
    - نسبت به ام دی اف قیمت ارزان تری دارد.
    - سبک وزن است.
    - برای کالا های چوبی از پیش تولید شده گزینه بسیار مناسبی است. 
    - در ابعاد های متفاوت قابل تهیه می باشد.
    - روکش پذیر می باشد.

    از معایب نئوپان می توان موارد زیر را برشمرد:
    - استقامت بسیار کم
    - به لحاظ اقتصادی برای خریدار مقرون به صرفه نیست.
    - به راحتی دچار آسیب و خراشیدگی می شود.
    - توانایی مقاومت کمی در برار رطوبت را داشته و سریع از بین می رود.
    - به لحاظ ظاهری زیبا نیست.
    مزیت و برتری ام دی اف نسبت به نئوپان در تراکم آن است.
     با توجه به نوع ساخت و تولید ام دی اف و نئوپان، می توان  به راحتی مزیت و برتری ام دی اف نسبت به نئوپان را دریافت، مهمترین تفاوت آنها در چگالی و استقامت و زیبایی است. با نئوپان نمی توانید انتظار تولید یک کالای چوبی شیک و مستحکم را داشته باشید، شاید محصولات نئوپانی را ارزان تر تهیه کنید اما به زودی مجبور می شوید برای خرید همان کالا دوباره هزینه کنید. هر دو از ورقه ها ی فیبری هستند و هر دو را می توان در برابر رطوبت و حشرات مقاوم کرد و هر دو محصول قابلیت روکش کردن را دارند.


    مهمترین نگرانی در کاربرد ام دی اف و نئوپان چیست؟
    بسیاری از مردم در رابطه با به کار گیری فرمالدئید در ساخت ورقه های فیبری اظهار نگرانی می کنند. در بسیاری از مطالعات فرمالدئید به عنوان ماده ایی سرطان زا شناخته شده است. برای به حداقل رساندن این آسیب میزان استفاده از فرمالدئید در ساخت ام دی اف و نئوپان مشخص و محدود شده است. اما باید خاطر نشان کرد که این گاز در حین تولید آنها متصاعد می شود و با رنگ زدن آن احتمال موجود آن در منزل شما به حداقل می رسد.


  • تهیه و تنظیم توسط صالح چوب
    تماس : 03133314125
    انتشار مطلب در :