توضیحات:
-
به نام خدا
در این موقعیت شما میتوانید به جای تعویض کابینت ها و بدون اینکه متحمل هزینه های گزافی برای خرید کابینت جدید بشوید با رنگ کردن آن ها زیبایی و ظاهری منتاسب با سلیقه خود را به ارمغان بیاورید. برای رنگ کردن کابینت ها باید به نکاتی ظریفی دقت داشت تا نتیجه کار مطلوب شما باشد.
در ابتدای کار حتما باید جنس کابینت خود را مشخص کنید و ببینید چه نوع رنگی برای این جنس مناسب می باشد. اگر بدون آشنایی با این نکات و ریزه کاری ها کابینت های خود را رنگ بزنید خروجی یک کار غیر حرفه ای خواهد بود. هرچند که شما مهارت یک استاد کار ماهر را ندارید ولی می توانید در حد خودتان عالی عمل کنید.فوت و فن کوزه گری
1- قبل از شروع، ابتدا جنس کابینت را مشخص کنید. شما میتوانید انواع کابینتهای چوبی، فلزی، لمینت، وینیل و MDF را رنگ آمیزی کنید. اکثر کابینتهای چوبی پیش از رنگ آمیزی نیاز به ایجاد یک سطح صاف و مسطح دارند. اگر این مرحله را انجام ندهید در نهایت ظاهر کار زشت و پر از برآمدگی میشود.
کابینتهای لمینت به دلیل ماهیت صاف این جنس نیازی به سمباده کشیدن برای ایجاد سطحی مسطح ندارند.
2- برای رنگ کاری کابینت در انتخاب رنگ آن دقت کنید. رنگ آمیزی علاوه بر جنبه ظاهری و زیبایی باید با جنس کابینت متناسب باشد. بهتر است از رنگهای بر پایه آب برای رنگ آمیزی کابینت استفاده کنید یا رنگهای روغنی؟ رنگهای مات یا براق؟
3- آیا برای رنگ آمیزی نیاز به زیرساز (پرایمر) دارید یا خیر؟ برای یک نتیجه موفقیت آمیز در رنگ کاری کابینت چند بار باید رنگ کاری را تکرار کنید؟این سه گام از مهمترین سوالاتی هستند که پیش از رنگ کاری کابینت به ویژه هنگام بازسازی آشپزخانه باید پاسخ آنها را بدانید. جواب شما به این سوالات به نوع و جنس سطح رنگ آمیزی کابینت بستگی دارد.
آیا کابینت ام دی اف را میشود رنگ کرد؟ چطور؟!
۱- برای محافظت از کانتر آشپزخانه روی آن را با استفاده از ورقههای کاغذ و روزنامه بپوشانید. برای پوشاندن قسمتهایی که کابینت به دیوار متصل شده از روزنامه به همراه چسبهای پهن استفاده کنید.
2- برای رنگ کاری اصولی کابینتها باید تا جای امکان بخشهای جدا شدنی را از بدنه اصلی کابینت باز کنید. این بخشها شامل کشوها، دربهای کابینت، دستگیرهها و لولاها هستند. با این روش نتیجه رنگ کاری کابینت بسیار شیک و حرفهای میشود.
3- باز کردن تعداد زیادی درب کابینت و کشوها ممکن است شما را سردرگم کند. روی هر دربی که باز میکنید برچسب کوچکی بزنید تا در حین نصب مجدد بدانید هر درب مربوط به کدام قسمت است (مثلا: درب سینک). همچنین میتوانید آنها را شمارهگذاری کنید.
4- سطح کابینتها را از هر نوع ماده چسبناک و چربی تمیز کنید. سادهترین روش تمیز کردن سطح با استفاده از مایع ظرفشویی است. چون روی سطح روغنی MDF نمیتوان رنگ زد.
5- پیش از رنگ کاری کابینت MDF باید روی آن را سمباده بکشید. تمامی سطح و لبههای کار را با استفاده از سمباده اسفنجی یکدست و صاف کنید. از یک پارچه خشک برای پاک کردن خردههای غبار چوب استفاده کنید و در نهایت برای از بین بردن باقیمانده ذرات آن، سطح MDF را با دستمال مرطوب تمیز کنید. در حین سمباده کشیدن بهتر است از وسایل ایمنی مانند ماسک و دستکش استفاده کنید.
تغییر رنگ کابینت MDF: اگر کابینت MDF از پیش رنگ شده باید ابتدا با استفاده از سمباده کمی زبرتر رنگ آن را از روی سطح از بین ببرید.
6- یک پرایمر مناسب چوب خریداری کنید و با آن روی MDF را آستر کنید. هنگام خرید رنگ به هماهنگی آن با پرایمر دقت کنید. بیشتر نقاشهای حرفهای از رنگ روغنی برای پرایمر استفاده میکنند چون به آرامی خشک میشود و سطح مناسبی را برای رنگ آمیزی اصلی فراهم میکند. دو روش برای از بین بردن سطح درز و شکاف روی چوب کابینت وجود دارد:
** با استفاده از رنگ زیرکار (پرایمر) که در بالا گفته شد سطح کار را آستر کنید پس از خشک شدن استر روی آن را سمباده نرم بکشید و دوباره این مرحله را تکرار کنید تا شکاف یکدست شود.
**روش بعدی استفاده از بتونه نقاشی یا بتونه مخصوص چوب است که میتوانید آن را از فروشگاهی که رنگ میخرید تهیه کنید. این روش برای تعداد شکافهای زیاد روی چوب موثر است. اگر روی چوب کابینت تعداد زیادی از این شکافها وجود دارد باید پس از خشک شدن بتونه، سمباده بزنید و با استفاده از پرایمر مجدد روی کار را آستر کنید.
برای رنگ کاری کابینت MDF از پرایمر بر پایه آب استفاده نکنید چون باعث می شود که فیبر چوبی متورم شده و یا به اصطلاح باد کند.7- دربهای کابینت را به ترتیب رنگ کنید. پس از خشک شدن یک سمت آن، باید سمت پشت آن را نیز رنگ آمیزی نماید. اگر هر قسمت از کار به خوبی رنگ نخورده میتوانید پس از خشک شدن سطح، رنگ آمیزی را یک بار دیگر تکرار کنید. اگر کار رنگ کاری در یک روز به پایان نرسید تمامی وسایل مثل غلطک، قلم مو نقاشی و.. را با استفاده از پلاستیک یا سلفون بپیچید تا بدون شستشو بتوانید برای روز آینده نیز از آن استفاده کنید.
رنگ مناسب MDF: نتیجه رنگ آمیزی با رنگ لاکی، بر پایه آب و رنگهای روغنی مشابه است. اما به شرطی که در انتخاب پرایمر دقت کنید.
8- بعد از خشک شدن رنگهای درب و کشوهای کابینت زمان آن رسیده که آنها را مجددا در جای اصلی خود نصب کنید. اگر میخواهید حسابی کابینتهای آشپزخانهتان تغییر کند در این مرحله چند دستگیره جدید برای آن نصب کنید. استفاده از ضربه گیر درب کابینت هم ایده خوبی است.
9- به همان ترتیبی که در ابتدا شمارهگذاری کردهاید دربها و لولاها را روی کابینت نصب کنید. به همین راحتی کابینت MDF رنگ میشود