توضیحات:

  • انواع ام دی اف را می توان ازنظر مشخصات و ویژگی‌های آنها در ۲ گروه، تخته فیبر نیمه‌سنگین با خواص معمولی و یا خواص ویژه طبقه‌بندی کرد:

    پنل های صنعتی خاص دارای ویژگی‌هایی علاوه بر مشخصات معمول ام‌دی‌اف هستند که با اِعمال تغییرات در جریان تولید، با استفاده از چسب‌های مختلف یا مواد افزودنی مختلف تولید می‌شوند. بعضی از انواع ام دی اف های خاص و موارد استفاده آنها به مشروح زیر می باشند.

    ام‌دی‌اف نازک 

    این پنل ها به کلاس‌های خیلی نازک  ۲٫۷ تا ۶ میلی متر تقسیم می‌شوند که در کاربردهای مختلف مصرف می شوند که در بازار ایران بیشتر نوع ۳میل پیرینتی ان مورد استفاده قرار میگیرد 

     

    کاربردهای MDF نازک یا Thin MDF

    صفحات پشتی کابینتها

    پنل چارچوب در

    پارتیشن بندی

    مصارف جدید در صنعت کفش سازی

    قسمتهای داخلی وسایط نقلیه

    اسباب بازیها

    تیغه های فنهای برقی

    مدارهای برقی

    دیوار کوب‌ها

    پوشش‌های سقف

    غرفه‌های نمایشگاهی

    ام‌دی‌اف ضخیم 

    پنل های ضخیم به کلاس‌های ۴٫۵ تا ۷ میلی متر تقسیم شده‌اند و جهت مواردی که صفحات ضخیم و بزرگ با خواص ماشین کاری به‌ویژه عمیق مسطح و با سطوح صاف نیاز است مورد استفاده قرار می گیرند.

     

    کاربرد MDF ضخیم یا Thick MDF

    ساخت اثاثیه و مبلمان

    ساختمان سازی

    ساخت ستونها

    ارکهای داخل ساختمان (این نوع کاربرد بواسطه مقاومت MDF در برابر خمیدگی، پیچش و قدرت نگهداری پیچ عملی است)

    دیوار کوب‌ها

    پوشش‌های سقف

    غرفه‌های نمایشگاهی

    ام‌دی‌اف با فرمالدئید کم (Low Formaldehyde-E1)

    میزان انتشار فرمالدئید در انواع ام‌دی‌اف معمولی بسته به نوع چسب ومقدار آن کمی متفاوت است

    این کلاس ام‌دی‌اف قابل کاربرد در بسیاری از کاربردهای مبلمان و داخل خانه می‌باشد ولی تهویه مناسب در محل استقرار آنها نیز باید وجود داشته باشد تا فرمالدئید را از محیط خارج سازد.

    ام‌دی‌اف با فرمالدئید کم در مکان‌هایی که تهویه به خوبی انجام نمی‌شود، مرطوب و گرم است و یا ساکنین آن احتیاجات و درخواست‌های خاص دارند مثل مدرسه‌ها، بیمارستان‌ها و… استفاده می‌شود.

    مقاوم در برابر رطوبت

    ام‌دی‌اف با خاصیت مقاوم در برابر رطوبت بیشتر برای مصارف در رطوبت نسبی محیطی حداکثر ۸۰٪ با بهبود چسب اوره فرمالدئید معمولی مورد استفاده در تولید ام‌دی‌اف امکان پذیر است که تمام خصوصیات مثبت ام‌دی‌اف معمولی در این نوع تخته‌ها به اضافه استحکام طولانی تر و تغییر ابعاد کمتر در اثر رطوبت موجود است.

    دو نوع کلاس برای اینگونه تخته‌ها وجود دارد.

    ام دی افH. برای استفاده‌های عمومی در محیط مرطوب و دیگری ام‌دی‌اف.HLS که برای استفاده اوراق متحمل بار در محیط مرطوب می‌باشد. موارد استفاده ‌ام‌دی‌اف مقاوم در برابر رطوبت عبارتند از مبلمان حمام و دستشویی، کابینت دور ظرفشویی، کف‌پوش‌ها، پنجره‌ها، پله‌ها و…

    مقاوم در برابر آتش و حشرات و قارچ‌ها

    در این روش می‌توان انواع ام‌دی‌اف ها را با پوشش‌های ضد آتش پوشاند یا با مواد و نمک‌های خاص ضد آتش پوشش داد . ولی بهترین راه اضافه کردن مواد ضد آتش در حین پروسه تولید است و موارد مصرف این نوع پنل ها در پوشش دیوارها، پارتیشن‌ها، قفسه ی فروشگاه‌ها و… می‌باشد.

     ام‌دی‌اف با روکش‌های تزئینی

    محصول نهایی می تواند به صورت سطح صاف و یا با رگه های دلخواه طرح چوب و… باشد که در این صورت نیاز به روکش شدن (با روکش طییعی و یا لمینت) مرتفع می شود و هرچه از روکش های ضخیم تر و مقاوم تر در پوشش MDF استفاده شود جنس مرغوب تری بدست خواهد آمد.

    انجـام عملیات روکش کردن ام‌دی‌اف امروزه جـزو خدمات ضروری تولیدکنندگان ام‌دی‌اف به خریداران می‌باشد به‌طوری‌که معمولاً اکثر کارخانجات بزرگ تولید ام‌دی‌اف دارای خطوط روکش هم هستند. انواع روکش‌ها شامل روکش‌های چوبی گونه‌های مختلف ، کاغذی، ملامینه، PVC و… می‌ باشند که ام دی اف با روکش ملامینه بیشتر از موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد .

    ام دی اف را پس از تولید می‌توان روکش نمود در واقع آن چه MDF را زیبا می سازد پوشش روی آن است که بسته به نوع کارمتفاوت می باشد.

    از معروفترین روکش های MDF می توان PVC ، VINILIUM،  HPL و فرمیکا را نام برد.

    لازم به ذ کر است فرمیکا بسته به نوع ضخامتش متفاوت می باشد.

    روکش‌های تزیینی علاوه بر زیبایی به دوام و کاربرد آن در محیط‌هایی مانند آشپزخانه کمک می‌کند.

    روکش ملامینه متداول ترین نوع روکش برای MDFمی‌باشد که در آن فرایند کاغذ دکوراتیو آغشته به رزین تحت فشار و حرارت بر روی تخته چسبانده می‌شود.

    انواع ام دی اف  های قالب گیری شده

    در این روش تخته‌ام‌دی‌اف به قالب یا اشکال خاصی که در پرس به آن داده می‌شود تولید می‌شوند مانند رویه درهای طرح‌دار و حالت‌دار، یک تکه ‌ام‌دی‌اف یا در کابینت و کشو و… این محصولات را می‌توان به‌راحتی روکش نمود و اخیراً واردات این رویه درها به ایران درحال رونق گرفتن است.

    ام‌دی‌اف‌های قابل انعطاف

    به‌وسیله یک لایه پوششی شیمیایی روی ام‌دی‌اف با ترکیبات الکالین می‌توان به آن خواص پلاستیک موقتی و قابلیت انعطاف و شکل‌پذیری را داد

    انواع ام دی اف  با کارایی بالا

    ام دی اف با کارایی بالا معروف به اچ پی ال میباشند (HIGH PERFORMANCE LEVEL) که دارای سطوح با کارایی بالا بوده و درمقابل خش، ساییدگی و حرارت مقاومت بالایی دارند و ازنظر کلی در گروه ام دی اف های ارتقا یافته بوده ودرصنایع کابینت کاربرد دارند .

     


  • تهیه و تنظیم توسط صالح چوب
    تماس : 03133314125
    انتشار مطلب در :