توضیحات:

  • به نام خدا

    MDF محصولی از خرده چوب و رزین فنول فرمالدئید می‌باشد که بر اثر گرما و فشار به ساختار فشرده‌ای دست یافته است. این در حالی است که ورق‌های پی‌وی‌سی فومیزه بیش از 90 درصد از PVC و کربنات تشکیل شده و جزء باقیمانده شامل افزودنی‌های PVC می‌باشد.

    گفتنی است که ورق‌های پی‌وی‌سی فومیزه بدلیل حباب‌های موجود در آن از PVC معمولی بسیار سبک‌تر هستند(چگالی 0.4 گرم بر سانتی‌مترمکعب در مقایسه با چگالی 1.3 گرم بر سانتی‌مترمکعب). با این اوصاف اولین تفاوت این دو نوع محصول می‌تواند وزن مخصوص آنها باشد به طوریکه یک متر مربع ورق 16 میلی‌متر از جنس ام دی اف 0.9 گرم وزن دارد و همین ورق از جنس پی‌وی‌سی فومیزه وزنی بین 0.4 تا 0.6 گرم را داراست.

    فشردگی MDF باعث می‌شود خواص مکانیکی به نسبت بالاتری را دارا باشد که این ویژگی یکی از مهم‌ترین برتری‌های این ورق در مقایسه با پی‌وی‌سی فومیزه است.

    نکات منفی ام‌دی‌اف از جمله رها شدن گاز سمی حاصل از تجزیه رزین فنول فرم آلدئید در طول زمان، حساسیت زیاد به رطوبت و مقاومت کم در برابر حمله حشرات باعث شده ورق‌های پی‌وی‌سی فومیزه بطور پیوسته در کاربری‌های متفاوت جایگزین این دسته از محصولات شوند. یکی دیگر از تفاوت‌های این دو نوع محصول در بازگشت به چرخه تولید آنهاست. MDF بدلیل ذات گرماسخت بودن رزین فنول فرمالدئید امکان بازیافت را ندارد. تجزیه این مواد در طبیعت نیز هم زمان‌بر است. و هم مواد سمی را به طبیعت وارد می‌کند. این در حالی است که ورق‌های پی‌وی‌سی فومیزه با وجود تجزیه‌ناپذیری در طبیعت امکان بازیافت و تولید مجدد را دارند و این مهم باعث می‌شود تأثیر آنها بر طبیعت بسیار کمتر از MDF باشد. امروزه کاربرد MDF در کشورهای توسعه یافته بدلیل ملاحظات زیست محیطی محدود شده‌است.

    در کنار این تفاوت‌ها می‌توان شباهت‌های زیادی نیز در این دو نوع محصول پیدا کرد که باعث شده کاربری مشابهی داشته باشند. قابلیت روکش شدن با فیلم و ورق‌های مختلفی از جمله ملامین، هایگلاس و .. از جمله این شباهت‌هاست. اگرچه هر دو نوع MDF و پی‌وی‌سی فومیزه در برابر آتش مقاوم نیستند ولی ورق‌های پی‌وی‌سی فومیزه ویژگی خودخاموش شوندگی دارند به‌طوریکه با حذف عامل آتش‌زا خودبه‌خود خاموش می‌شوند.


  • تهیه و تنظیم توسط صالح چوب
    تماس : 03133314125
    انتشار مطلب در :